Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu med blodapelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

God barnvänlig dessert som går bra att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och riv det yttersta skalet av apelsinerna. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
  2. Separera ägggulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa gulor, socker och skal vitt och pösigt. Vispa grädden hårt. Blanda osten med äggulevispet, tillsätt grädden och avsluta med vitorna.
  3. Lägg först ett tätt lager med kex i botten av en form. Droppa sedan försiktigt juice över varje kex med en liten sked, det får inte bli för mycket vätska för då blir desserten för blöt. Bred sedan hälften av krämen över kexen och lägg på apelsinklyftorna. Gör om samma moment igen med kex och juice för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager kräm. Låt formen stå minst två timmar (gärna över natten) i kylskåpet.
  4. Pudra över rikligt med kakao innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.