Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisú med rabarber

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vårlig variant på Tiramisú.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarberstjälkarna i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Sjud rabarbern mjuk på svag värme. Låt kompotten kallna.
  2. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och blanda till en slät kräm.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner den i krämen med stora, lätta tag.
  4. Lägg kex i bottnen på portionsglas och stänk ev över lite likör eller konjak. Lägg på rabarberkompott och täck med mascarponekräm. Upprepa kex, likör och rabarber och täck till sist med kräm. Sikta över kakao och ställ skålarna i kylen ett par timmar eller över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.