Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälknöl på viltkött

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jag hittade detta receptet på någon jaktsida för flera år sedan. Jag har lagat det till storkalas, student,personalfest mm och det blir alltid succé.

Ingredienser

Instruktioner

Bred ut ett ca 1,5 cm lager med grovt salt i en form. Jag brukar ta långpannan. Blanda i kryddorna och lägg det frusna köttet på saltetblandningen i 75 grader. Efter ca 3 tim kan du sätta i en termometer. Rosa kött=70 grader och genomstekt, vilket vi föredrar=75 grader. Låt svalna. Ingen lag. Steken marinerar sig själv under tillagningen genom saltet. Servera helst köttet rumstempererat. Serveras till en smarrig potatisgratäng (Tinas), bönor, morötter, brysselkål, syltlök mm.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • helenrabom 14 januari 2008

    Enkelt när man slipper kladda med lagen! Supergott.

  • ikah 24 mars 2008

    En riktig höjdare! Kommer att bli en återkommande rätt hos oss. Så lätt att laga också.

  • farmoringer 12 oktober 2008

    Det här blev jättebra. Var lite skeptiskt till att vara utan saltlag men det gick ju hur bra som helst utan....Tummen upp för detta recept..

  • boggies 29 december 2008

    Hejsan! Åh så gott det blev,lätt att göra.Man slapp att krångla med lag,som jag läst i de flesta recept.Så ännu en gång kanongott.Mvh:Värmlänningen.God fortsättning.

  • einar05 1 februari 2012

    Eftersom det är så många som laddat ner receptet skulle det vara roligt att höra fler kommentarer och gärna om man kan förbättra. Gör fortfarande denna tjälknöl endast när det är något särskilt för att behålla festkänslan.

  • Ann1Ksen 1 januari 2013

    Helt enkelt suveränt! Jättegott och så enkelt! Jag tog ut den när stektermometern visade 65 grader. Perfekt rosa i min smak !!! Satte in den frusen kl 09.00 och den var 65 grader kl 16. Köttet vägde 1,6kg och var fransyska från nöt. Mums! En klar femma från mig,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.