Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tobleronepannacotta med marsalavinsmarinerade björnbär.

 
Skriv ut

Låter väldigt gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan: Lägg ett par deciliter björnbär i en skål. Häll på lite marsalavin och socker. In med det i kylen över natten.
  2. Samma dag: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka upp tobleronen till små bitar som smälter snabbt. Dela vaniljstången på längden och koka upp grädden. I med socker och vaniljstången. Skrapa av kärnorna från vaniljstången och ner med det i grädden. Blanda ner tobleronen och låt det smälta in ordentligt. Ner med gelatinbladen (som ni kramat ur ordentligt på vatten). Se till att allt är smält och häll upp lite lagom i 4- 6 glas. In med det i kylen i 3-5 timmar.
  3. Precis innan servering kokar ni upp bärblandningen och låter det sjuda på svag värme lite kort (så en hel del alkoholsmak försvinner). Garnera lite lagom på pannacottan. Väldans gott. Det lite sura från björnbären tillsammans med det något ohälsosamt söta i pannacottan passar perfekt ihop. Snabbt och enkelt som man kan förbereda tidigt på dagen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.