Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomat- och paprikasoppa med mozzarela och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god soppa! Om man vill göra den mer barnvänlig är det bara att utesluta all chilifrukt och välja krossade tomater utan chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och skär röda paprikor i strimlor. Skala och skär potatisar i klyftor. Hacka så mycket chilifrukt som önskas. Fräs löken, chilifrukten och paprikan i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade hönsbuljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Smaka av noga och krydda soppan med peppar och eventuellt salt beroende på hur salt buljongen var.
  2. Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av mozzarella. Strö över strimlad basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.