Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Soltorkade tomater som marinerats i kryddig lag är en förträfflig smaksättare i matbrödsdegar. Det här saftiga brödet är mycket gott att bryta till de flesta maträtter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker och salt.
  3. Låt tomaterna rinna av. Skär dem i tärningar. Tillsätt tomatbitarna och tomatpuré i degvätskan. Arbeta in det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
  4. Häll oljan över degen. Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
  5. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda och dela den i 2 delar. Forma varje del till en stor, rund bulle.
  7. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Snitta bröden med en vass kniv och mjöla sedan ytan. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt dem kallna på ett galler utan bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • max00 13 mars 2009

    Mm, mycket gott bröd! Gjorde även en sats där jag bytte ut tomatpurén mot lite hackade svarta oliver, mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.