Aromatiska tomater med kryddig fyllning och en mustig sås blir en underbar lunch. Servera tillsammans med nybakat bröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset. Skölj tomaterna och skär av ett lock på varje tomat. Gröp ur tomaterna och ställ dem med öppningen nedåt på en bit hushållspapper.
- Skölj persilja och mejram, ta av bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Blanda persilja och mejram med ½ dl crème fraiche och 1 dl riven ost. Blanda ner färs, ärter och ris. Salta och peppra färsblandningen och salta och peppra tomaterna inuti. Fyll tomaterna med blandningen. Sätt tomaterna i en ugnsfast form.
- Hacka det urgröpta tomatköttet fint. Blanda tomathacket med vattnet och buljongtärningen och häll det över de fyllda tomaterna. Blanda resten av osten med ströbrödet. Strö blandningen över tomaterna. Ställ in formen i ugnen ca 35 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen. Lägg upp tomaterna på ett fat. Häll över tomatskyn i en kastrull och värm på medelvärme. Vispa ner resten av crème fraichen och sjud upp. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar