Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatkokt kolja med dillpotatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig fisk med len puré. Tomat och dillfrö ger en mild smak av kräfta. Låt fisken sjuda direkt i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av 2-3 minuter. Mixa mjölk och dill med en stavmixer. Mosa potatisen med en potatistomp. Vispa snabbt ner dillmjölk, smör och riven ost i potatisen med elvisp. Krydda med salt.
  2. Strö 1 tsk salt på fisken och låt den ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Skölj av fisken med kallt vatten och torka av den med hushållspapper.
  3. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Mortla dillfröna. Blanda tomat, lök, vitlök, olja och dillfrön i en kastrull. Låt koka ihop under lock ca 10 minuter. Mixa såsen slät med en mixerstav och krydda med 1½ tsk salt och peppar.
  4. Lägg fiskfiléerna i såsen och låt dem sjuda på låg värme under lock 7-8 minuter.
  5. Garnera fisken med persilja och dill. Strö över dillfrön och servera med potatispuré, kokt broccoli och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.