Saftig fisk med len puré. Tomat och dillfrö ger en mild smak av kräfta. Låt fisken sjuda direkt i såsen.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av 2-3 minuter. Mixa mjölk och dill med en stavmixer. Mosa potatisen med en potatistomp. Vispa snabbt ner dillmjölk, smör och riven ost i potatisen med elvisp. Krydda med salt.
- Strö 1 tsk salt på fisken och låt den ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Skölj av fisken med kallt vatten och torka av den med hushållspapper.
- Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Mortla dillfröna. Blanda tomat, lök, vitlök, olja och dillfrön i en kastrull. Låt koka ihop under lock ca 10 minuter. Mixa såsen slät med en mixerstav och krydda med 1½ tsk salt och peppar.
- Lägg fiskfiléerna i såsen och låt dem sjuda på låg värme under lock 7-8 minuter.
- Garnera fisken med persilja och dill. Strö över dillfrön och servera med potatispuré, kokt broccoli och sallad.
Publicerat den
7 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar