Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatmuffins med parmesanost och tomatgömma

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Matiga tomatmuffins med soltorkade tomater, parmesanost, pinjekärnor och färsk basilika. Jättegott tillsammans med lufttorkad skinka eller salami. 266 kalorier per portion 16 g fett 11 g protein 20 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och riv parmesanosten. Vispa ihop ägg, mjölk, olivolja och kryddor i en bunke. Blanda torrjästen med mjölet och häll ner i äggsmeten. Blanda ordentligt.
  2. Blanda ner de soltorkade tomaterna i degen tillsammans med basilika, parmesanost och pinjekärnor. Fyll hälften av degen i 8 små muffinsformar. Lägg en körsbärstomat i degen, fyll på med resten av degen och toppa med en körsbärstomat.
  3. Låt degen jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader och baka muffinsarna i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.