Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tagit från mamma

Ingredienser

Instruktioner

Hacka smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Låt jäsa 30 min i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i pajform ca 24 cm diameter. Nagga med gaffel. Förgrädda pajskalet 10-15 min . gör under tiden fyllningen. Skär löken i tunna skivor och fräs den i lite smör i en stekpanna eller vid kastrull. Tillsätt tomater,tomatpuré och basilika. Låt puttra utan lock tills nästan all vätska kokat bort. Tillsätt vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Bred ut tomatröran i pajskalet. Strö över ost och persilja. Vispa samman kesella,mjölk, ägg och häll det över. Grädda pajen i 30-40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.