Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatpaj med fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God paj med tomater, fetaost och oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200ºC.
  4. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min.
  5. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. Lägg löken i botten på pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Salta och krydda. Smula över osten. Lägg i de skivade oliverna.
  6. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och svartpeppar. Häll blandningen i pajskalet.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.
  8. Servera en blandad sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annsofiem 10 maj 2012

    Bytte ut oliverna till sardiner i tomatsås det blev också gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.