Det saftiga ört- och tomatriset lagas långsamt i ugnen tillsammans med kycklingfilé som blir ljuvligt mör.
350 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hacka rödlöken. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme och bryn kycklingfiléerna cirka 3 minuter tills de är gyllene. Ta upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- Lägg lök och timjan i stekpannan och fräs 2-3 minuter tills löken är mjuk. Tillsätt ris, tomater och buljong och koka upp. Smaka av med svartpeppar.
- Häll över ingredienserna i en stor ugnsfast form när de har kokat upp. Lägg även ner kycklingfiléerna och ställ in formen i ugnen. Ugnsbaka cirka 30 minuter tills kycklingen är genomstekt och riset färdigt. Strö över basilika och servera genast.
Publicerat den
23 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar