Tomatsoppan är mild och krämig. Med en matig toast är det perfekt lunch- eller middagsmat. Eller varför inte i utflyktstermosen.
Instruktioner
- Soppa:
Fräs lök och vitlök mjuka i smör i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt småputtra ca 10 minuter. Mixa soppan slät och vispa i créme fraiche och timjan. Värm upp och smaka av med honung/socker, salt och peppar.
- Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna till fin färg. Salta.
- Cannellinikräm:
Mixa bönorna med olja, parmesan och citronsaft till en slät kräm med stavmixer eller i en matberedare. Rör ner basilikan och smaka av med salt och peppar.
- Toast:
Bred röran på två av bröden. Lägg på de andra bröden och stek dem på båda sidor i olivolja eller smör tills de är gyllene och frasiga. Dela i halvor.
- Toppa soppan med de rostade pumpakärnorna och servera med toasten.
Publicerat den
11 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar