Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tomatsoppan är mild och krämig. Med en matig toast är det perfekt lunch- eller middagsmat. Eller varför inte i utflyktstermosen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Soppa: Fräs lök och vitlök mjuka i smör i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt småputtra ca 10 minuter. Mixa soppan slät och vispa i créme fraiche och timjan. Värm upp och smaka av med honung/socker, salt och peppar.
  2. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna till fin färg. Salta.
  3. Cannellinikräm: Mixa bönorna med olja, parmesan och citronsaft till en slät kräm med stavmixer eller i en matberedare. Rör ner basilikan och smaka av med salt och peppar.
  4. Toast: Bred röran på två av bröden. Lägg på de andra bröden och stek dem på båda sidor i olivolja eller smör tills de är gyllene och frasiga. Dela i halvor.
  5. Toppa soppan med de rostade pumpakärnorna och servera med toasten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.