Fetaost och tomatsås gör att strömmingen får en extra fräsch smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
smörj en ugnsfast form med olivolja.
- Skölj och klipp bort fenorna på filéerna. Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda och salta och peppra. Fördela fetaosten på varje och rulla ihop filéerna och lägg i formen.
- Gör tomatsåsen genom att fräsa hackad lök och vitlök lätt i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med 1 minut. Häll i de krossade tomaterna och låt sjuda utan lock i 15-20 minuter till en tjock sås.
Rör i oregano och smaka av med socker, salt och peppar.
- Häll tomatsåsen över strömmingsfiléerna. Lägg på oliverna och baka i ugnen ca 25 minuter. Garnera med lite oregano och servera färskpotatis till.
Publicerat den
24 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar