Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatströmming med fetaost och oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fetaost och tomatsås gör att strömmingen får en extra fräsch smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. smörj en ugnsfast form med olivolja.
  2. Skölj och klipp bort fenorna på filéerna. Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda och salta och peppra. Fördela fetaosten på varje och rulla ihop filéerna och lägg i formen.
  3. Gör tomatsåsen genom att fräsa hackad lök och vitlök lätt i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med 1 minut. Häll i de krossade tomaterna och låt sjuda utan lock i 15-20 minuter till en tjock sås. Rör i oregano och smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Häll tomatsåsen över strömmingsfiléerna. Lägg på oliverna och baka i ugnen ca 25 minuter. Garnera med lite oregano och servera färskpotatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.