Förbered gärna terrinen dagen före eftersom det tar minst fyra timmar för den att stelna.
Instruktioner
- Skiva squashen tunt på längden, gärna på en mandolin eller med en osthyvel. Koka upp lättsaltat vatten i en vid gryta eller stekpanna och blanchera squashskivorna 1 minut. Ta upp med en hålslev och lägg dem i iskallt vatten. Låt rinna av på handduk.
- Klä en avlång form, 3/4 liter, med plastfolie. Lägg squashskivorna lite omlott i botten och upp på kanterna. Ställ kallt.
- Lägg tomaterna 20 sekunder i kokande vatten. Spola dem i kallt vatten och dra av skalen.
- Skiva tomaterna, smält dem på svag värme tillsammans med salt, peppar och basilikablad under lock 15 minuter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Smält gelatinbladen i tomaterna under omrörning.
- Häll tomaterna i formen. Täck med plastfolie och ställ formen i kylen för att stelna, ca 12 timmar.
- Pesto: Lägg basilikabladen i en hög smal bunke. Skala, dela och lägg ner vitlöksklyftorna, pinjenötterna och olivolja. Mixa snabbt med mixerstav och tillsätt parmesanost, salt och peppar.
- Servering: Vänd terrinen och skär den i 1½ cm breda skivor med vass, ev varm kniv. Lägg upp på tallrikar, servera med minimozzarella, pesto och basilikablad. Ringla över olivolja och mal över svartpeppar från kvarn.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar