Paprika och fisk är en god kombination. Här serveras saftiga paprikor med en kryddig tonfiskfyllning och en pikant sås.
Instruktioner
- Börja med paprikasåsen: Ansa de röda paprikorna och skär dem i tunna strimlor. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt paprikan och täck över med lock. Låt fräsa ca 15 minuter på svag värme. Krydda med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Mixa såsen i en matberedare eller mixer. Låt såsen svalna.
- Förbered de fyllda paprikorna: Skär av ovandelen på de gula eller gröna paprikorna. Ta bort stjälk och kärnor. Hacka persiljan fint. Låt tonfisken rinna av och smula ner den i en skål. Tillsätt ägg, äggula, ströbröd, crème fraiche och persilja. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda väl. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Fyll paprikorna med blandningen.
- Hetta upp oljan i en kastrull. Bryn paprikorna. Täck över med lock. Låt paprikorna steka på svag värme i ca 20 minuter. Servera de fyllda paprikorna med paprikasåsen.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar