Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfiskfyllda paprikor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Paprika och fisk är en god kombination. Här serveras saftiga paprikor med en kryddig tonfiskfyllning och en pikant sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med paprikasåsen: Ansa de röda paprikorna och skär dem i tunna strimlor. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt paprikan och täck över med lock. Låt fräsa ca 15 minuter på svag värme. Krydda med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Mixa såsen i en matberedare eller mixer. Låt såsen svalna.
  2. Förbered de fyllda paprikorna: Skär av ovandelen på de gula eller gröna paprikorna. Ta bort stjälk och kärnor. Hacka persiljan fint. Låt tonfisken rinna av och smula ner den i en skål. Tillsätt ägg, äggula, ströbröd, crème fraiche och persilja. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda väl. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Fyll paprikorna med blandningen.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull. Bryn paprikorna. Täck över med lock. Låt paprikorna steka på svag värme i ca 20 minuter. Servera de fyllda paprikorna med paprikasåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.