Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisksoppa med wasabi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här starka och vackra soppan kombinerar färsk fisk och spröda grönsaker med den japanska pepparrotens skärpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tonfisken, torka av den med papper. Skär ut 4 tunna skivor. Lägg dem bredvid varandra, salta och peppra, droppa över soja. Skär resten av tonfisken i små tärningar.
  2. Spola av groddarna, skala morötterna, hyvla dem på längden i tunna strimlor. Ansa salladslöken, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Lägg några strimlor i iskallt vatten, så att de rullar ihop sig till lockar och garnera sedan soppan med dem.
  3. Ansa selleristjälkarna, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Torka av champinjonerna med papper, skär av fötterna, skiva svampen tunt.
  4. Lägg morötter, salladslök och selleri på tonfiskskivorna och rulla ihop dem löst. Koka upp buljongen med wasabi, socker och fisksås till soppan, salta och peppra.
  5. Blanda tonfisktärningar, groddar och champinjoner i skålar. Lägg ett tonfiskknyte i varje skål, häll över buljongen. Garnera med salladslöklockarna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.