Den här starka och vackra soppan kombinerar färsk fisk och spröda grönsaker med den japanska pepparrotens skärpa.
Instruktioner
- Skölj tonfisken, torka av den med papper. Skär ut 4 tunna skivor. Lägg dem bredvid varandra, salta och peppra, droppa över soja. Skär resten av tonfisken i små tärningar.
- Spola av groddarna, skala morötterna, hyvla dem på längden i tunna strimlor. Ansa salladslöken, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Lägg några strimlor i iskallt vatten, så att de rullar ihop sig till lockar och garnera sedan soppan med dem.
- Ansa selleristjälkarna, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Torka av champinjonerna med papper, skär av fötterna, skiva svampen tunt.
- Lägg morötter, salladslök och selleri på tonfiskskivorna och rulla ihop dem löst.
Koka upp buljongen med wasabi, socker och fisksås till soppan, salta och peppra.
- Blanda tonfisktärningar, groddar och champinjoner i skålar. Lägg ett tonfiskknyte i varje skål, häll över buljongen. Garnera med salladslöklockarna och servera.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar