- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Lättlagad rätt består av varvad torskfilé och skivad potatis under ett frasigt smultäcke. Alltsammans tillagas i ugn och sköter sig själv.
Instruktioner
- Smält hälften av smöret i en stekpanna och fräs potatisen i ca 5 minuter så att den får färg. Ta potatisen ur pannan med en hålslev.
- Lägg i resten av smöret tillsammans med lök, senap, garam masala, chilipulver, hackad dill och brödsmulor. Fräs i 1-2 minuter under omrörning.
- Täck botten på en ugnseldfast form med potatisskivor. Lägg torskfiléerna ovanpå och täck dem med resten av potatisen. Krydda med salt och peppar.
- Fördela den kryddstarka blandningen över potatisen och strö över riven ost.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 20-25 minuter tills täcket fått färg och fisken är färdig.
- Garnera med dillkvistar och servera genast.
- Tips: Vilken fisk som helst kan användas. Laxfiléer eller laxkotletter gör rätten riktig lyxig.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar