Fiskgratäng är aldrig fel...här med spenat och räkor...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala, koka och mosa potatisen. Blanda moset med äggulor, mjölk och Norrmejerier Smör till ett fast mos. Smaksätt med salt och peppar.
- Smörj en låg vid gratängform med Norrmejerier Smör. Lägg ett lager spenat på botten, täck med fiskfilé och salta.
- Häll på en ½ dl fiskbuljong, täck med aluminiumfolie och stek i ugnen i 10 minuter.
- Om torsken är fryst tina den först.
- Vispa ut mjölet i resten av buljongen och grädden och värm upp. Ta av kastrullen och rör i osten så att den smälter. Smaka av såsen med lite finsmulad fiskbuljongtärning och vitpeppar.
- Tag ut formen ur ugnen.
- Spritsa eller klicka moset runt kanterna.
- Fördela såsen över fisk och spenat, lägg räkor ovanpå.
Sänk ugnen till 200° och gratinera i 10 minuter eller tills fisken fått färg och potatisen är gyllengul.
Dekorera med dill eller persiljekvist.
Publicerat den
1 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar