Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscansk potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krispigt grillade potatisen som smaksatts med salvia, rosmarin och citron för tankarna till Italien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär den i lagom stora munsbitar. Lägg potatisen i en ugnsfast form tillsammans med olivolja och vänd potatisen i oljan. Täck över med aluminiumfolie och stek i ugnen cirka 50 minuter.
  2. Ta av folien, lägg salviablad och rosmarinkvistar på potatisen. Ställ tillbaka i ugnen och stek cirka 20 minuter tills potatisen blivit gyllene och örterna doftar.
  3. Ta ut formen ur ugnen och blanda citronsaft med potatisen. Krydda med salt och peppar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.