Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscasnittar med pistagenötter

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Knäckig tosca med pistagenötter på en spröd botten av mördeg är ren kaklycka! Pistagenötterna kan bytas mot andra nötter eller mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en form, 20x25 cm, täck med plastfolie. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
  2. Gör toscasmeten när degen vilar. Blanda smör, grädde och socker i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 3 minuter. Rör i nötter, mjöl och salt. Sjud ytterligare ca 2 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen ca 15 minuter. Bred toscasmeten på botten och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär i snittar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.