Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk ingefärskaka

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Tropiska rutor med mald ingefära, kokos och ananas. Pricken över i:et är limeglasyren. MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180º. Klä en liten långpanna, 18 x 28 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smör, socker och sirap över låg värme i en gryta under omrörning tills allt har smält samman.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll i den smälta smörblandningen och rör ihop allt till en slät kräm. Rör i äggen och därefter den krossade ananasen.
  4. Häll smeten i den förberedda långpannan och släta till ytan. Grädda kakan ca 20 minuter, eller tills den har höjt sig fint och är gyllenbrun.
  5. Låt kakan svalna 10 minuter i pannan. Lossa kanterna försiktigt från formen och vänd upp den på ett bakgaller. Ta bort bakpapperet från kakan.
  6. Gör limeglasyren: Rör smör, florsocker, limesaften och hälften av skalen till en mjuk och porös glasyr. Vänd upp och ned på kakan, så att ovansidan kommer upp. Bred ut glasyren på kakan.Ställ kakan kalt i kylskåp ca ½-1 tim, innan du skär upp den i 20 rutor. Garnera med limeskal, tärnad papaya och aprikoser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.