Tropiska rutor med mald ingefära, kokos och ananas. Pricken över i:et är limeglasyren. MUMS!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180º. Klä en liten långpanna, 18 x 28 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smör, socker och sirap över låg värme i en gryta under omrörning tills allt har smält samman.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll i den smälta smörblandningen och rör ihop allt till en slät kräm. Rör i äggen och därefter den krossade ananasen.
- Häll smeten i den förberedda långpannan och släta till ytan. Grädda kakan ca 20 minuter, eller tills den har höjt sig fint och är gyllenbrun.
- Låt kakan svalna 10 minuter i pannan. Lossa kanterna försiktigt från formen och vänd upp den på ett bakgaller. Ta bort bakpapperet från kakan.
- Gör limeglasyren: Rör smör, florsocker, limesaften och hälften av skalen till en mjuk och porös glasyr. Vänd upp och ned på kakan, så att ovansidan kommer upp. Bred ut glasyren på kakan.Ställ kakan kalt i kylskåp ca ½-1 tim, innan du skär upp den i 20 rutor. Garnera med limeskal, tärnad papaya och aprikoser.
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar