Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk rissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt lätt rissallad som hyllar de tropiska smakerna. Perfekt till grillat eller som lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg riset i en stor kastrull med kokande vatten, se förpackningens anvisning. Sänk värmen och låt sjuda 25 minuter tills riset är färdigt. Skölj riset under kallt vatten, låt rinna av och svalna.
  2. Lägg det kalla riset i en skål och blanda med olivoljan så att riset täcks av olja. Ställ åt sidan.
  3. Låt ananasen rinna av och spara 3 msk av juicen. Dela ananasskivorna i lagom stora munsbitar. Tillsätt resten av olivoljan, limesaften och sockret till ananasjuicen. Blanda väl.
  4. Hacka korianderbladen och några kvistar grovt och tillsätt till riset tillsammans med ananas, tomater, paprika och salladslök. Blanda väl.
  5. Häll dressingen över salladen precis före servering och blanda väl så att riset täcks av dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.