Ljuvligt lätt rissallad som hyllar de tropiska smakerna. Perfekt till grillat eller som lunch.
Instruktioner
- Lägg riset i en stor kastrull med kokande vatten, se förpackningens anvisning. Sänk värmen och låt sjuda 25 minuter tills riset är färdigt. Skölj riset under kallt vatten, låt rinna av och svalna.
- Lägg det kalla riset i en skål och blanda med olivoljan så att riset täcks av olja. Ställ åt sidan.
- Låt ananasen rinna av och spara 3 msk av juicen. Dela ananasskivorna i lagom stora munsbitar. Tillsätt resten av olivoljan, limesaften och sockret till ananasjuicen. Blanda väl.
- Hacka korianderbladen och några kvistar grovt och tillsätt till riset tillsammans med ananas, tomater, paprika och salladslök. Blanda väl.
- Häll dressingen över salladen precis före servering och blanda väl så att riset täcks av dressing.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar