Makalös och försvinnande god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Riv mandelmassan. Skär aprikoserna i bitar. Hacka mandeln grovt. Rör ihop kokosoljan med mandelmassan i en bunke. Rör ner ägg och riven kokos. Vänd sist ner aprikoser, mandel och tranbär.
- Fördela degen jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt botten kallna. Lossa formens kant, diska den och sätt tillbaka den på formen.
- Tryffel:
Koka upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, bryt chokladen i bitar och lägg den i grädden. Låt chokladen smälta och rör om då och då. Låt svalna till ca 45 grader. Rör ner små klickar av smöret.
- Häll tryffeln över botten. Låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
- Vid servering så strö gärna över riven kokos och lite flingsalt.
Publicerat den
12 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar