Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltårta med mandel och kokos

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Makalös och försvinnande god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan. Skär aprikoserna i bitar. Hacka mandeln grovt. Rör ihop kokosoljan med mandelmassan i en bunke. Rör ner ägg och riven kokos. Vänd sist ner aprikoser, mandel och tranbär.
  3. Fördela degen jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt botten kallna. Lossa formens kant, diska den och sätt tillbaka den på formen.
  4. Tryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, bryt chokladen i bitar och lägg den i grädden. Låt chokladen smälta och rör om då och då. Låt svalna till ca 45 grader. Rör ner små klickar av smöret.
  5. Häll tryffeln över botten. Låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
  6. Vid servering så strö gärna över riven kokos och lite flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.