Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd med citron och tranbär

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Syrligt goda tunnbröd till fikat kan det kanske vara något?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö jäst och ½ tsk strösocker över vattnet i en medelstor skål. Låt stå i 5 minuter eller tills degspadet börjar skumma. Tillsätt 1 dl av mjölet och rör om till en slät smet. Täck med plastfolie och låt stå i 30 minuter. Värm försiktigt upp mjölk i en tjockbottnad kastrull över låg värme och rör ner resterande strösocker och salt. Dra från värmen och låt svalna i 2-3 minuter
  2. Häll ner mjölkblandningeni en matberedare med degkrokar, blanda ner äggen och kör på låg hastighet tills allt är blandat. Tillsätt degspadet, rör ner resten av mjölet 1 dl åt gången och därefter smöret en bit i taget.
  3. Blanda ner citronskal och saften och valfria bär. Kör på hög hastighet med degkrokarna i 4-5 minuter till en slät smidig och kladdig deg. Lägg över den i en lätt oljad skål, täck med plastfolie och låt jäsa i 1,5-2 timmar eller till dubbel storlek.
  4. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar, stjälp upp degen på lätt mjölad bakyta och dela den mitt itu. Forma till 20-25 cm långa ovaler, lägg dem på plåtarna, täck med bakduk och låt jäsa ytterligare i 1 timme. Förvärm ugnen till 200 grader. Grädda i 25 minuter eller tills dess att de blivit gyllenbruna. Låt svalna på ugnsgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.