Syrligt goda tunnbröd till fikat kan det kanske vara något?
Instruktioner
- Strö jäst och ½ tsk strösocker över vattnet i en medelstor skål. Låt stå i 5 minuter eller tills degspadet börjar skumma. Tillsätt 1 dl av mjölet och rör om till en slät smet. Täck med plastfolie och låt stå i 30 minuter. Värm försiktigt upp mjölk i en tjockbottnad kastrull över låg värme och rör ner resterande strösocker och salt. Dra från värmen och låt svalna i 2-3 minuter
- Häll ner mjölkblandningeni en matberedare med degkrokar, blanda ner äggen och kör på låg hastighet tills allt är blandat. Tillsätt degspadet, rör ner resten av mjölet 1 dl åt gången och därefter smöret en bit i taget.
- Blanda ner citronskal och saften och valfria bär. Kör på hög hastighet med degkrokarna i 4-5 minuter till en slät smidig och kladdig deg. Lägg över den i en lätt oljad skål, täck med plastfolie och låt jäsa i 1,5-2 timmar eller till dubbel storlek.
- Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar, stjälp upp degen på lätt mjölad bakyta och dela den mitt itu. Forma till 20-25 cm långa ovaler, lägg dem på plåtarna, täck med bakduk och låt jäsa ytterligare i 1 timme. Förvärm ugnen till 200 grader. Grädda i 25 minuter eller tills dess att de blivit gyllenbruna. Låt svalna på ugnsgaller.
Publicerat den
17 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar