- Serverar: 12 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Jättegod! Är rabarbern slut, toppa med t ex vinbär, hallon eller blåbär. Den flexibla kakan är saftigt god även utan frukt eller bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
- Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl.
Bre ut smeten i formen.
Hyvla smöret med en osthyvel över kakan.
- Stöt kardemumman i en mortel.
Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse, florsocker och kardemumma.
Strö rabarberblandningen och mandeln över kakan.
- Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen.
Låt kakan kallna före servering.
Publicerat den
18 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättegod kaka! jag gjorde den med rabarber, men ska testa med andra bär senare.