Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tuppkaka med rabarber och kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jättegod! Är rabarbern slut, toppa med t ex vinbär, hallon eller blåbär. Den flexibla kakan är saftigt god även utan frukt eller bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
  3. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl. Bre ut smeten i formen. Hyvla smöret med en osthyvel över kakan.
  4. Stöt kardemumman i en mortel. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse, florsocker och kardemumma. Strö rabarberblandningen och mandeln över kakan.
  5. Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan kallna före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marval 23 juni 2009

    jättegod kaka! jag gjorde den med rabarber, men ska testa med andra bär senare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.