Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk kall yoghurtsoppa

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Supergod att äta som tillbehör till middan! Passar bäst till kötträtter. Min mans mormor som har lärt mig denna. Soppan är nästan precis som att göra tzatziki.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda yoghurten med vatten. Det ska bli en rinnig konsistens. Ha i pressad vitlök. Riv gurkan stort, kan även skäras i små tärningar. Ha i den i yoghurten. Rör om. Blanda olja, salt & kryddan Nane och häll i soppan. Rör om och ha i några isbitar innan servering så soppan håller sig kall. Häll upp soppan i små skålar och servera brevid huvudrätten, Ät & Njut, Affiet olsun :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.