Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med curryströssel och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Tillbehör: koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala den om du vill.
  3. Lax med curryströssel: ta bort skinnet på laxen och skär den i 4 portionsbitar. Skär sedan en skåra längs med varje laxbit och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över salt och peppar. Skala och riv morot och palsternacka. Skölj och finhacka purjolöken. Blanda smöret med curry, salt och citronsaft och blanda sedan ner grönsakerna. Blanda ordentligt och bred sedan ut över laxen och i skårorna. Sätt in i ugnen ca 15 min.
  4. Sallad: skölj och riv salladen i mindre bitar. Skölj gurkan och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
  5. Servera laxen med kokt potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.