Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax på rotfruktsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxen fylls med en pikant färskoströra med örter och pepparrot som gör rätten extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och dela potatis, morötter och palsternackor. Blanda rotfrukter, dill och olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skär en ficka i varje laxbit. Blanda färskost och pepparrot. Fyll fickan med blandningen. Lägg laxbitarna ovanpå rotfrukterna och ställ in plåten i ugnen ytterligare ca 10 minuter, tills laxen är klar.
  4. Garnera med dillvippor och servera gärna med en grönsallad och eventuellt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.