Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
- Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
- Skiva eller riv parmesanosten grovt.
- Salta och peppra laxen.
- Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
- Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
- Servera med kokt potatis eller pressad potatis.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har prövar något liknande men med fryst bladspenat som jag blansherade, går säkerligen lika bra. Det är gott att servera med Quinoa till. Rekomenderas varmt
Kanongott recept hela familjen äter det trots att de i vanliga fall inte gillar lax
Supergod mat! Hela familjen älskade det :) Smulade ner en fiskbuljongtärning och använde västerbottensost istället, gick alldeles utmärkt!
Ja, detta blev gott! Snabbt och enkelt att tillaga dessutom.