Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad persikobakelse med hallon- och vaniljkräm

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Syndigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelkrämen: Vispa smöret fluffigt. Blanda i mandelsockret och mjölet. Vispa väl efteråt. Blanda i rommen.
  2. Persikobakelserna: Värm ugnen till 190 grader. Klyv persikan, skala inte. Lägg den på bakplåtspapper, pensla med smöret, sikta över florsocker.
  3. Baka i 6-8 minuter, tills skalet lossnar lätt. Dela smördegsplattan. Lägg 1 tsk mandelkräm mitt på varje platta. Täck med persikohalvan. Pensla med smör och baka i 12-16 minuter. Pensla några gånger i ugnen, så att persikan inte blir torr. Sikta florsocker över och baka i 1-2 minuter till.
  4. Vanilj- och hallonkrämen: Hetta upp en medelstor stekpanna tills den ryker. Sikta rikligt med florsocker över bären och fräs dem hastigt i stekpannan. Lägg dem i en rostfri skål och krossa dem grovt med gaffel. Ställ in i kylen.
  5. Blanda grädden med vaniljbönorna, söta med florsockret. Vispa upp grädden och blanda i hallonen.
  6. De glaserade mandlarna: Koka upp sockret och vattnet i en stekpanna på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Ta av från värmen, doppa mandlarna en i taget och lägg på bakplåtspapper. Spara sockerlagen att dekorera med.
  7. Persikolagen: Hetta upp socker och vatten på medelvärme tills det bubblar. Lägg i små persikobitar och skalet, vispa i några droppar vitt vin, koka i 2 minuter. Kör snabbt i mixer (med glaskanna!). Låt kallna.
  8. Ringla persikolag över varje tallrik, lägg upp den varma persikobakelsen på ena sidan. Skeda upp en stor portion kräm på andra sidan, ringla sockerlagen över och avsluta med några glaserade mandlar överst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.