Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad sikfilé med yoghurt-mynta potatissallad

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbara och ovanliga smaker som fyller gommen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader I en ugnsform, blanda olivolja och kryddorna. Finhacka persilja och dill och blanda ned i oljan, salta och peppra. Vänd fiskfilen och knåda in blandningen i fiskköttet. Dela citronen i två och ställ i ugnformen bredvid fisken med snittytan nedåt Låt stå och marinera i 15 minuter. Skala potatisen, koka i 20 minuter med lite salt. Sätt in fisken i ugnen i cirka 15-20 minuter. Krossa vitlöksklyftan, blanda med finhackade myntablad och lite salt till en pasta. Tillsätt yoghurt och majonnäs, blanda och smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft. När potatisen är klar och fortfarande fast, häll av i durkslag och låt svalna där. Skiva/klyfta den kokta avsvalnade potatisen och blanda med yoghurten. Ta ut fisken ur ugnen och krama med en tång ur citronerna över fisken. Servera fisken och potatissalladen med en grönsallad eller tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.