Detta är ett mycket enkelt och gott sätt att tillaga lammkotletter på. Massor av örter, goda nötter och syrlig frukt ger rätten en speciell karaktär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda vinäger, senap och honung i en skål. Lägg lammkotletterna i en ugnsfast form och pensla på marinaden. Låt marinera cirka tio minuter.
- Mixa ströbröd och aprikoser till en grov smulmassa i en matberedare. Tillsätt örter, vitlök, nötter, 1 msk smör och rivet citronskal. Mixa en kort stund. Blanda till sist ner ägget och kör till en smulig massa. Skala och hacka löken. Fräs löken tills den blir glansig i 1 msk smör, blanda ner löken i ströbrödsblandningen. Lägg över i en skål.
- Stek kotletterna snabbt i lite olivolja så att de precis tar färg. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och fördela ströbrödsblandningen jämnt över dem. Häll över eventuell marinad från stekpannan. Ställ in i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera med en råkostsallad.
Publicerat den
18 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar