Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade lammkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett mycket enkelt och gott sätt att tillaga lammkotletter på. Massor av örter, goda nötter och syrlig frukt ger rätten en speciell karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vinäger, senap och honung i en skål. Lägg lammkotletterna i en ugnsfast form och pensla på marinaden. Låt marinera cirka tio minuter.
  3. Mixa ströbröd och aprikoser till en grov smulmassa i en matberedare. Tillsätt örter, vitlök, nötter, 1 msk smör och rivet citronskal. Mixa en kort stund. Blanda till sist ner ägget och kör till en smulig massa. Skala och hacka löken. Fräs löken tills den blir glansig i 1 msk smör, blanda ner löken i ströbrödsblandningen. Lägg över i en skål.
  4. Stek kotletterna snabbt i lite olivolja så att de precis tar färg. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och fördela ströbrödsblandningen jämnt över dem. Häll över eventuell marinad från stekpannan. Ställ in i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Servera med en råkostsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.