Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade potatisskivor med italienska kryddor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En variant av potatis i ugn. Inget direkt revolutionerande men helt OK som variant på den gamla vanliga klyftisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär i drygt cm tjocka skivor på längden.
  2. Bottna en stor ugnspanna med bakplåtspapper. Ringla lite olja på pappret. Lägg över skivorna och gotta runt dom så det blir olja på alla. Obs skivorna ska ligga så fritt som möjligt, dvs inte som tegelpannor.
  3. Över detta sprinklade jag finhackad vitlök, italiensk salladskrydda (som innehåller bara örter) Lite mer olja, och sen några varv med salt- och pepparkvarnen.
  4. Skjuts in i ugnen, ca tio minuter på hög värme, sänker sedan till 200 och vänder skivorna så det blir fin färg även på andra sidan.
  5. Jag serverade detta till egna chicken nuggets, gräddfil och thai chilisås till för den som ville.
  6. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.