Sojafärs med mycket hög proteinhalt är ett utmärkt substitut för kött.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i 2 msk olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot och fräs ytterligare 3 minuter.
- Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna.
Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med 1 tsk salt.
- Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten har tagit färg.
Publicerat den
14 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar