Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sojafärs med mycket hög proteinhalt är ett utmärkt substitut för kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i 2 msk olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot och fräs ytterligare 3 minuter.
  2. Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med 1 tsk salt.
  3. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över.
  4. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten har tagit färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.