Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerat potatismos med spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjukt och krämigt potatismos som smaksätts med spenat och muskot. 289 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och skär dem i små, jämnstora bitar. Finstrimla spenaten.
  2. Lägg potatisen i en kastrull. Täck med vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock 15-20 minuter tills potatisen är mjuk. Låt den rinna av och lägg sedan tillbaka den i kastrullen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa potatisen och häll i mjölken. Fortsätt mosa potatisen tillsammans med mjölken på låg värme och blanda ner crème fraiche, muskot och senap.
  4. Tillsätt spenaten. Lägg upp potatismoset i en ugnsfast form och räffla ytan med en gaffel.
  5. Strö parmesanosten över moset och gratinera i ugnen ca 15 minuter tills det blivit gyllene. Servera genast från formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.