Mjukt och krämigt potatismos som smaksätts med spenat och muskot.
289 kcal/portion
Instruktioner
- Skala potatisarna och skär dem i små, jämnstora bitar. Finstrimla spenaten.
- Lägg potatisen i en kastrull. Täck med vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock 15-20 minuter tills potatisen är mjuk. Låt den rinna av och lägg sedan tillbaka den i kastrullen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Mosa potatisen och häll i mjölken. Fortsätt mosa potatisen tillsammans med mjölken på låg värme och blanda ner crème fraiche, muskot och senap.
- Tillsätt spenaten. Lägg upp potatismoset i en ugnsfast form och räffla ytan med en gaffel.
- Strö parmesanosten över moset och gratinera i ugnen ca 15 minuter tills det blivit gyllene. Servera genast från formen.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar