Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med quinoa och köttfärs

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god och mättande ugnspannkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 225 C. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Vispa ihop alla ingredienser utom quinoan och använd gärna elvisp. Fortsätt vispa tills det är klumpfritt. Smörj en stor ungssäker form (jag har använt 30x40 cm) med smör. Blanda quinoan med resten av smeten och häll i ugnsformen. Ställ in i ugnen 10 min. Under tiden stek köttfärsen med hackad lök och paprika. När köttfärsenär genomstekt är det dags för tomaterna. Häll först de krossade tomaterna i en sil och låt de rinna av. Blanda sedan med köttfärsen. paprikan och löken. Krydda med salt, peppar och oregano efter smak. Låt sjuda på medelvärme ca 5 min och häll sedan allt i silen igen för att få bort vätska. När 10 min gått ta ut ugnspannkakan ur ugnen. Bred ut köttfärssåsen över hela ytan. Strö över osten och ställ in i ugnen igen. Låt den vara inne tills osten smält och fått lite färg ca 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.