Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ulrikas köttfärsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig gryta med mycket gott i. Servera ris eller potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan, smula ner och bryn köttfärsen. Tillsätt soja, krossade tomater, chilisås, gräddmjölk, créme fraiche och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt koka upp.
  2. Skala och skär morötterna i slantar, dela broccolin i buketter och skär stjälkdelen i bitar. Hacka löken. Blanda ner grönsakerna och bönorna i grytan. Krydda, pressa i vitlöken och låt puttra ca 30 minuter.
  3. Blanda samman maizena och lite kallt vatten och strila ner i grytan så att den tjocknar något. Öka på redningen om du vill ha tjockare sås.
  4. Strö över persilja och servera med ris eller kokt potatis samt sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.