Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod våffla gjord på creme fraiche och med vispade äggvitor i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, crème fraiche, socker, salt och vatten till en jämn men trög smet. Rör ner ägg och äggulor med smält smör i smeten, det är lite trögt men det går att arbeta in det. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dessa i smeten. Nu skall det likna en perfekt våffeldeg.
  2. Grädda i ett varmt våffeljärn och servera allteftersom de blir klara, pudra över florsocker och servera med aprikossylt eller annan sylt. Våfflorna är också goda kalla. Men lägg dem då en och en. Ligger de på varandra blir de sega och inte alls goda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.