Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor hemgjorda

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna smet kommer att bli stampig men det skall den vara. Man skall sedan klicka ner den i våffeljärnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vichyvattnet i en bunke, vispa ner mjölet (detta blir till en början väldigt tjockt och klumpigt. Smält smöret och låt svalna. Vispa grädden till hårt skum. Vänd ner grädden i smeten och rör om. Häll sedan i det avsvalnade fettet.. Smeten kommer fortfarande att vara väldigt tjock men det skall den vara.
  2. Låt smeten vila i kylennågra timmar. klicka ut i våffeljärnet och njut av frasiga våfflor.
  3. Vichyvattnet gör att våfflorna håller sej frasiga mycket mycket längre än vanligt. Tänk på att våfflorna är mättande eftersom det innehåller grädde i smeten!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.