Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

valnöts paj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

enkel. god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vetemjölet i en matberedare
  2. Skärsmöret i centimeter stora tärningar och lägg det ovanpå. Kör allt till en grynig massa cirka 30 sek. Tillsätt vaniljsocker och vatten och kör allt lite till.
  3. Arbeta samman pajdegen mjölat bakbord, forma till en kaka. Låt degen vila kallt minst 30min.
  4. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med ca 25cm diameter. Jämna till kanten.
  5. Blanda sirap,socker,salt och smör i en kastrulloch låt de koka upp under omrörning.
  6. Vispa upp äggen i en skål. Häll den heta sirapsblandningen medan du vispar kraftigt hela tiden.
  7. Tillsätt valnötterna och rör om väl.
  8. Häll fylningen i pajformerna.
  9. Grädda i 175C ungsvärme ca 40min.Pajjen ska då ha fin guldbrun färg och ha stelnat även i mitten. Servera med grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.