Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd med aprikoser

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mycket gott bröd!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175º
  2. Rör ut jästen med ljummen mjölk i en bunke. Tillsätt olja, sirap, salt, rågmjöl, linfrö, aprikoser, valnötter och nästan allt lantbrödsmjöl. Arbeta ihop det till en deg och låt den jäsa 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen ordentligt. Forma den till en stor rund bulle. Lägg den i smord rund bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter och gärna med ett bakplåtpapper fastklämt i botten.
  4. Klipp löv i kanten på brödet med en sax. Lägg vartannat löv uppåt mot formens kant och vartannat uppåt mot brödets mitt. Låt brödet jäsa 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Lossa brödet från formen och låt det svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.