Lättgjord och mumsig kaka som bakas i långpanna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Vispa ägg och råsocker pösigt. Häll i flytande margarin och mjölk. Vispa ordentligt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Hacka valnötterna och blanda dem mjölet. Rör ner blandningen i äggvispet.
- Häll smeten i en bakpapperklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 min.
- Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt margarin och smält blandningen på svag värme, rör om så att det blir en jämn och fin chokladglasyr.
- Bred chokladglasyren på kakan medan den ännu är varm. Hacka valnötterna och strö dem över glasyren innan den har stelnat. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.
- Ät och njut!
Publicerat den
7 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar