Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsrutor med chokladglasyr

 
Skriv ut

Lättgjord och mumsig kaka som bakas i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Vispa ägg och råsocker pösigt. Häll i flytande margarin och mjölk. Vispa ordentligt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka valnötterna och blanda dem mjölet. Rör ner blandningen i äggvispet.
  4. Häll smeten i en bakpapperklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 min.
  5. Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt margarin och smält blandningen på svag värme, rör om så att det blir en jämn och fin chokladglasyr.
  6. Bred chokladglasyren på kakan medan den ännu är varm. Hacka valnötterna och strö dem över glasyren innan den har stelnat. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.
  7. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.