Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och vinkokta päron med mascarponekräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd ett sött dessertvin. Istället för vin kan du smaksätta motsvarande mängd vatten med socker och saft av citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker och vaniljfrön, använder du vaniljstång så dela den på längden, skrapa ur fröna och lägg i frön och vaniljstång. Låt det bli varmt och stäng sedan av plattan.
  2. Skala päronen och skär dem i fjärdedelar. Lägg bitarna i kastrullen och låt dem ligga i det varma spadet ca 20 minuter.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt mascarponen och vispa lite till. Lyft upp päronen ur lagen och servera dem med krämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.