Den som har doftpelargon i en kruka kan hacka bladen och dekorera kakor med! Kakorna blir vackra som praliner i en konfektask
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda snabbt samman mjöl (spara lite till utbakning), smör och vaniljsocker (gärna i en matberedare).
- Dela degen (på mjölat bakbord) i 40 bitar och rulla små längder ca 6 cm långa. De skall vara något tjockare på mitten. Böj dem till horn och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen 8 – 10 minuter.
- Hacka kronbladen och blanda dem med sockret. Vänd kakorna i sockerblandningen när de är precis nygräddade så att blandningen fastnar.
- Tips! Om sockerströsslet ramlat av när man skall servera kakorna, kan man snabbt återvärma dem snabbt i mikron och vända dem ännu en gång i sockerströsslet.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar