Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljhorn med doftpelargon

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Den som har doftpelargon i en kruka kan hacka bladen och dekorera kakor med! Kakorna blir vackra som praliner i en konfektask

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda snabbt samman mjöl (spara lite till utbakning), smör och vaniljsocker (gärna i en matberedare).
  3. Dela degen (på mjölat bakbord) i 40 bitar och rulla små längder ca 6 cm långa. De skall vara något tjockare på mitten. Böj dem till horn och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i ugnen 8 – 10 minuter.
  5. Hacka kronbladen och blanda dem med sockret. Vänd kakorna i sockerblandningen när de är precis nygräddade så att blandningen fastnar.
  6. Tips! Om sockerströsslet ramlat av när man skall servera kakorna, kan man snabbt återvärma dem snabbt i mikron och vända dem ännu en gång i sockerströsslet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.