Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpocherade päron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fruktdesserten blir extra intressant när den består av inkokta kalla vaniljpäron som ringlas med en varm chokladsås. Gott och elegant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 5 dl vatten, socker, vaniljstång, och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 3-5 minuter tills sockret har smält.
  2. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem direkt i sockerlagen. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter tills päronen är mjuka men fortfarande fasta. Känn på dem med en provsticka. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen. Ta upp päronen med en hålslev och kyl dem.
  3. Ta upp vaniljstången ur sockerlagen och skrapa ner fröna. Koka upp sockerlagen och låt sjuda cirka 10 minuter tills lagen har reducerats till 2½ dl. Ta av från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen har smält och såsen är slät.
  4. Lägg två päronhalvor på varje tallrik, ringla över chokladsåsen och servera med grädde om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.