Fruktdesserten blir extra intressant när den består av inkokta kalla vaniljpäron som ringlas med en varm chokladsås. Gott och elegant.
Instruktioner
- Blanda 5 dl vatten, socker, vaniljstång, och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 3-5 minuter tills sockret har smält.
- Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem direkt i sockerlagen. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter tills päronen är mjuka men fortfarande fasta. Känn på dem med en provsticka. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen. Ta upp päronen med en hålslev och kyl dem.
- Ta upp vaniljstången ur sockerlagen och skrapa ner fröna. Koka upp sockerlagen och låt sjuda cirka 10 minuter tills lagen har reducerats till 2½ dl. Ta av från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen har smält och såsen är slät.
- Lägg två päronhalvor på varje tallrik, ringla över chokladsåsen och servera med grädde om så önskas.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar