Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljwhoopie med limefyllning

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Söta små bakverk från USA. Här med sötsyrlig och lite lyxig fyllning med vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vispa till en luftig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet- rör inte mer än att allt precis har blandats.
  3. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut smeten till runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Värm grädden, men låt den inte börja koka. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen har smält. Skrubba limen, riv skalet och pressa ut saften. Rör ner detta och kyl krämen i vattenbad. Ställ sedan kallt i kylen, gärna över natten.
  5. Vispa upp krämen med elvisp till en fluffig konsistens. Den måste vara helt kall när du vispar den annars är risken stor att den grynar sig och inte går att vispa upp.
  6. Fyll krämen i en spritspåse med rund tyll. Spritsa kräm på den platta sidan av hälften av whoopie-halvorna. Du kan också fylla smeten i en vanlig platspåse som du klipper ett litet hål i, eller fördela ut fyllningen med en sked. Lägg ihop med resterande halvor och rulla kakans kant i rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.