Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm apelsinchoklad med kryddor och vispgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Godare varm choklad än detta finns inte – det är säkert! Den är krämig och god och doftar ljuvligt av apelsin, kanel och koriander. Ta en klunk, njut och koppla av!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv apelsinskalet fint (använd resten av apelsinen till något annat). Smält sockret i en stor kastrull, ta kastrullen från värmen och tillsätt 7 dl mjölk.
  2. Vispa ner kakaon i mjölken och tillsätt kanelstänger och koriander. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm upp under omrörning. Blanda majsenan med resten av mjölken och rör ner blandningen i chokladen.
  3. Låt chokladen sjuda tills den tjocknar en aning. Ta upp kanelstängerna och blanda ner det rivna apelsinskalet. Vispa grädden och och blanda den med riven choklad. Häll upp den varma chokladen i 4 höga muggar. Klicka på vispgrädden och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.