Godare varm choklad än detta finns inte – det är säkert! Den är krämig och god och doftar ljuvligt av apelsin, kanel och koriander. Ta en klunk, njut och koppla av!
Instruktioner
- Riv apelsinskalet fint (använd resten av apelsinen till något annat). Smält sockret i en stor kastrull, ta kastrullen från värmen och tillsätt 7 dl mjölk.
- Vispa ner kakaon i mjölken och tillsätt kanelstänger och koriander. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm upp under omrörning. Blanda majsenan med resten av mjölken och rör ner blandningen i chokladen.
- Låt chokladen sjuda tills den tjocknar en aning. Ta upp kanelstängerna och blanda ner det rivna apelsinskalet. Vispa grädden och och blanda den med riven choklad. Häll upp den varma chokladen i 4 höga muggar. Klicka på vispgrädden och servera genast.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar