Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm linssallad med spenat och lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sallad kan man väl inte bli mätt på? Ja, det kan man faktiskt. Det här är en grymt god och nyttig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Strimla bönorna.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna, låt svalna. Skala och strimla löken. Fräs löken på svag värme tillsammans med kryddorna i 3 msk olja tills den är mjuk.
  3. Häll av linserna och skölj snabbt i kallt vatten. Blanda med lök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda chilipasta, hackad koriander och 3 msk olja till en dressing. Skiva tomaterna och blanda med linser, spenat och nötter.
  5. Ringla över dressingen över salladen och servera med grovt mjukt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.