Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm melonsallad med grillad melon och jordnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här salladen är god att äta till grillad kyckling eller fläskkött eller som den är, gärna med en klick matyoghurt och sweet chilisås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Skala, kärna ur och skär melonen i klyftor. Skala, ansa och skär bort den hårda rotstocken på ananasen, skär den sedan i klyftor. Skär klyftorna på mitten och ringla på honung. Vänd runt bitarna. Grilla melon och ananas ca 1 minut på varje sida tills bitarna fått fin färg.
  3. Skär kålen i bitar, skala och skär rödlöken i klyftor. skär salladslöken i 2 cm långa bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Stek kål och lök i olja och smör ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg i melon och ananas och strö över chili och jordnötter. Droppa över dressingen eller servera den på sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.